domenica 4 maggio 2008

Che ståmågnå!...





Intål filmà, unå stòriå cürtå dlå nòså båndérå itåliånå, che unå vòltå, me tüti i båndér, l'érå fàiå då "ståmågnå", unå tilå rèrå, quàši sémpår åd cutón, drubà åpùnto pår fa i båndèr e in sårturìå, må åncåsì in cüšénå, pår fa då filtår. E l'è pròpi då cul üš chi in cüšénå che, d'unå pårsònå åvàrå, strénciå, ch'lå mòlå pòch e gnintå dål sò, å dišùmå: "Che ståmågnå!...".

R. M.

Vérsión in itåliån:

Nel filmato, una breve storia della nostra bandiera italiana, che un

tempo, come tutte le bandiere, era fatta di "stamigna", una tela rada, quasi sempre di cotone, usata appunto per fare le bandiere e in sartoria, ma anche in cucina, come filtro. Ed è proprio da questo uso in cucina che, d'una persona avara, tirchia, che molla poco o nulla del proprio, diciamo: "Che stamigna!...".

R. M.

Nessun commento:

Posta un commento