lunedì 26 novembre 2007

Ål såfrån.






Iünå di prim påròl chi cuménciån pår "S" ch'ùmå trådùt sàbåt l'è stàiå "såfrån" (zafferano), ål tìpich ingrédient pår fa ål rišòt ålå milånéšå, ål rišòt giald, tårméntå cumün åncåsì då nüm in Lümlénå. Se pö s'ågh gióntån åncåsì di bèi fónš, l'è 'ncùrå püsè bón!...

R. M.

Vérsión in itåliån:

Una delle prime parole che cominciano per "S" che abbiamo

tradotto sabato è stata "såfrån" (zafferano), il tipico ingrediente per cucinare il risotto alla milanese, il risotto giallo, assai comune anche da noi in Lomellina. Se poi gli si aggiungono pure dei bei funghi porcini, è ancora più buono!...

R. M. 

4 commenti:

  1. Va' che buntà!!!!


    Grazie alla Raffa!!!

    CIAU CIAU!!!!! Susy

    RispondiElimina
  2. Ma ti t'è bona da fa 'l risòt?


    R. M.

    RispondiElimina
  3. La "M" maiuscula as la merita tuta ehehe!!! Mmm..che bon al risot...am sa am al farò fà apena so a cà, eheh!

    A preSt, by RaPh!

    Un salut a tut e dù! ^__^

    RispondiElimina
  4. Grasie, Raffa. Bon aptìt!


    R. M.

    RispondiElimina